Sevgili hastalarım ve okuyucularım Hasta Odasına hoş geldiniz.

Sorularınızı soru sorma ve mesaj yazma kurallarına uygun şekilde yazınız. Soru sorma kuralları bu bölümün altındaki üç çizgide var. Öncelikle bunu okuyun. Yoksa sorularınıza cevap alamayabilirsiniz. Cevaplar gün içerisinde verilecektir.

115 gösterim
salam hocam. idrar torbasi divarlari aydin, purursuz, icarisindeki idrar bir kadar bulanlikdir.prostat vezi-olculeri kuculmusdur,[norma 45*28*35 mm kadar] vazin hacmi 13ml,kenarlari aydin,puruzlu,exoyapisi olmayan-hamcinnsdir, yuksalmisdir. merkezi zonada d=7mm kistoz toreme var.tohum kisecikleri-norma. bu muayinede problem var? cinsel orqananin tam sertlesmemesine sebeb ola biler.sagolun cevap yazdiginiza gore tesekkur edirem
Dr. Ali HATAY CEVAP:
image Öncelikle Geçmiş olsun;
Abuzer kardeş bak Türkçe karakter yazınca oluyormuş.
Elbette anlamakta gene zorlanıyorum ama anladığım kadarı ile yazayım.
Bu ultrason sonucu normaldir. Sertleşme sorunu yapmaz yapmaması laızm. Ama sen kafaya takmışsan bu takıntı sertleşme sorunu yapar.
Sertleşme sorunları genel olarak şunlardır.
Sertleşme problemi nedenleri;
1-Organik(bedensel hastalık) nedenler:
a) Damarsal Nedenler: Kalp hastalığı, hipertansiyon, yüksek kolesterol, ateroskleroz (damar sertliği), diyabet (şeker hastalığı), sigara kullanımı gibi nedenler cinsel organlara giden kan akımını bozarlar. Peniste, azalmış kan akışı nedeniyle cinsel istekte (libidoda), cinsel uyarılmada (ereksiyonda yani sertleşmede), orgazmda (erken boşalmada veya boşalmanın olmamasında) problemlere yol açar.
b) Hormonal Nedenler: Erkeklik hormonu olan testosteron seviyesinin azalması
c) Nörolojik Nedenler: Depresyon, anksiyete gibi alkol ve madde kullanım alışkanlıkları, yaşlanma cinsel işlev bozukluğuna yol açan diğer önemli etkenlerdir.
2-Psikolojik nedenler: performans kaygısı, başarısızlık korkusu, ön sevişmenin kısıtlılığı, travmatik cinsel deneyimler, bozuk aile ilişkileri vb.
Yukarıda belirtilen organik nedenlerle birlikte cinsel işlev bozukluğunun ortaya çıkmasında rol oynayan önemli etkenlerdir.
Sertleşme sorununu tedavisi ancak teşhis konulduktan sonra yapılır. Bu nedenle tedavisi değişiktir.
Çünkü nende çok fazla ve bir biri ile ilgili olmayabilir. Teşhis için geniş bir tetkik ve tahlil işlemlerine ihtiyaç vardır.
Bu hastalıkla uğraşan bölümler uroloji, dahiliye, noroloji ve psikiyatridir. Sadece uroloji bölümü yetmeyebilir.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve Afiyetler dilerim.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (120.000 Soru-Cevap)

...