Sevgili hastalarım ve okuyucularım Hasta Odasına hoş geldiniz.

Sorularınızı soru sorma ve mesaj yazma kurallarına uygun şekilde yazınız. Soru sorma kuralları bu bölümün altındaki üç çizgide var. Öncelikle bunu okuyun. Yoksa sorularınıza cevap alamayabilirsiniz. Cevaplar gün içerisinde verilecektir.

95 gösterim
Hocam selamün aleyküm. Benim sıkıntım sık idrara çıkmam ve penisimdeki belirgin damarlar. Ancak bu sık idrar ve damarlanma mastürbasyon yaptığımda meydana geliyor. Birkaç gün mastürbasyon yapmadığımda geçiyor gibi.

Önceden hiç böyle bir derdim yoktu hocam son bir aydır başıma geldi. İki gün arka arkaya birer kez mastürbasyon yaptım şimdi yine aynı dertten muzdaribim. Ne yapmalıyım cinsel hayatım tehlikede mı ?
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Amasya 25 Bekar

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Öncelikle Geçmiş olsun;

1- İdrara sık çıkma ve idrarda yanmanın birçok sebebi vardır. Özellikle üşütünce ve iltihaplar da yanma, sık idrara çıkma olur. Bu ikisinin ayrımını yapmak için idrar tahlili yapılmalıdır. Teşhis konulduktan sonra tedaviye başlanır. İltihap varsa antibiyotik kullanılır. Ama üşütme varsa bol su içilir ve ayaklar altına sıcak su torbası konur. Hala geçmeyecek olursa filim veya ultrason çekilip bu hastalık belirtileri altında yatan sebep araştırılır. Taş, kum, böbrek kisti sık idrara çıkmaya neden olur. Diğer sebepler: Şeker hastalığı, tansiyon hastalıkları gibi hastalıklardır. Bunlar daha karışık hastalıklar olduğu için detaylı araştırma yapmak lazımdır.
 

2- Penis tahrişi ve travması, darbesi, sık ve zorlayıcı mastürbasyon, cinsel faaliyetlerden  sonra peniste ağrı,  şişme, morarma, kızarıklık ve damar belirmesi görülür. Bu tek damar veya bir kaç damar belirginleşmesi şeklinde olur.  Bu durumda mastürbasyonu ve cinsel faaliyeti biraz azaltmalısınız ve düzene sokmalısınız. Penis doku ve yapısı hassas olduğu için bu organa nazik davranmalısınız.
Şikâyetlerinizi biraz zamana bırakın. Bu şikâyetler zamanla kendiliğinden geçmesi lazım. Bu süre tahrişin şiddetine göre değişmekle birlikte genellikle 1-2 ay sürebilir. Geçmiyorsa teşhis ve tedavi için üroloji uzmanına başvurunuz. Uroloji uzmanı büyük ihtimalle size tahriş giderici ilaçlar, pomatlar verecektir. Ama tedavide asıl olan tahriş yapan sebeplerden kaçınmaktır. Bir cilt doktoru da size yardımcı olabilir.

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (120.000 Soru-Cevap)

...