Sevgili hastalarım ve okuyucularım Hasta Odasına hoş geldiniz.

Sorularınızı soru sorma ve mesaj yazma kurallarına uygun şekilde yazınız. Soru sorma kuralları bu bölümün altındaki üç çizgide var. Öncelikle bunu okuyun. Yoksa sorularınıza cevap alamayabilirsiniz. Cevaplar gün içerisinde verilecektir.

93 gösterim
Ali Bey Merhaba,
6 aylık evliyim, 6 ay önce herhangi bir problemim olmamasina rağmen eşim ile ilişkiye girerken tam anlamıyla sertlesme olmuyor, bazen sorun yaşamadan ilişkiye giriyoruz bazende ilişkiye girecekken sertlesme kayboluyor. bu şikayet ile doktora gittim doktorum test istedi  fsh: 2,05, prolaktin: 8,92, total testorteron: 3,32 cikti. 20 günde 1 yaptırmam için 2 adet sustanon ile 7 günde 1 yaptırmam için 4 adet pregnyl 500 yazdi. ancak pregnyl bulamazsan muadilini al dedi. bu ilacın ne kendisini ne de muadilini de bulamadim. fsh ile testorteron u yükseltecegini onlar yükselirken prolaktin in kendinden düşecegini söyledi. bulamazsan digeriyle idare et gibi bir kelime kullandi ve yardımcı olmadi bu nedenle çok emin olamadım bu tedavi yönetim iyi midir? pregnly 500 muadili nedir? Yardımınızı talep ediyorum. Teşekkürler, İyi çalışmalar.
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> İstanbul / 30 / Evli

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Öncelikle Geçmiş olsun;
Sertleşme problemi nedenleri;
1- Hormonal Nedenler: Beyin ve testis dokusunun salgılamış olduğu hormonların eksiklikleri. Testosteron (erkeklik hormonu), Prolaktin ve FSH (yumurtayı uyarıcı hormon) eksikliği sertleşme den sorumlu hormonlardır.  Guatr ve tiroit bezi hastalıkları dolaylı olarak sertleşme sorunu yapabilir.
 2- Norojenik Nedenler: Beyin ve omurilikten gelen sinirlerin penis kaslarını çalıştırmaması sonucu meydana gelir. Bu sinirlerin alkol, şeker hastalığı, vitamin yetersizliği gibi etkenlerden dolayı yapısal bozukluklarda penis sinir, kas ve damar çalışma düzenini bozar.
 3- Damarsal Nedenler: Penise gelen kan miktarının azalması sonucu olur.
 4- Psikolojik Sebepler: Performans kaygısı, başarısızlık korkusu, ön sevişmenin kısıtlılığı, travmatik cinsel deneyimler, bozuk aile ilişkileri, ortam şartları uygunsuzluğu, utangaçlık, çekingenlik, kültürel özellikleri, cinselliğe bakış açısı, eşiyle ilişkisi, işyerindeki problemler, sertleşme sorununa neden olan psikolojik nedenlerdir.
 5- İlaçlar: Tansiyon için kullanılan ilaçlar bu duruma sıklıkla yol açar. Bazı kalp krizi önleyici ilaçlar, idrar söktürücü ilaçlar, depresyon önleyici ilaçlar, sinirleri yatıştırıcı bazı ilaçlar, bazı hormon ilaçları sertleşme sorununa neden olur. Uyuşturuculardan kokain, eroin, marihuana sertleşme problemine neden olur.
 6- Dış müdahale ile meydana gelen empotans: Karın büyük ameliyatları, böbrek nakli, şua tedavileri, bel fıtıklarının ameliyatları, mide barsak ameliyatları, prostat kanserlerinden sonra prostatın tümden çıkarılması., penis ameliyatları sonucu empotans meydana gelebilir.
 7- Diğer Hastalıklar:  Şeker hastalığı: Sertleşme problemi yapan en sık görülen hormon hastalığıdır. Hem sinirleri hem de damarları bozarak olumsuz etki yapar.
 Kolesterol damar sertliği yapığı için sertleşme sorunlarına neden olur.  Kan hasatlıkları, kansızlık, aneminin bazı şekilleri sertleşme sorunu yapar.
 Sertleşme Probleminin Tedavi nasıl yapılır?
 1- Atar damar yetersizliklerinde damar içerisine damar büzücü ilaçlar verilir.
 2- Vakum yöntemi: Vakum meydana getiren bir alet ve kavanoza benzeyen bir aygıtın içerisine penis konulur. Aletin vakumu sayesinde kan penis içerisine dolar. Bu sırada penis kök kısmına elastik bandajlar yerleştirilerek kanın geri kaçması önlenir. Yapılan bu işlem penisin sertleşmesini sağlar. % 60- 70 başarı sağlasa da kullanımı pratik değildir. Yan etkileri fazladır.
 3- Cerrahi Yöntemler: Şayet damar darlığı varsa ameliyat ile bu giderilir. Şant ameliyatları denilen bazı ameliyatlar ile penisin içyapısındaki damarlar karnın çeşitli damarları ile ağızlaştırılarak penisin daha çok kanlanması sağlanır.
 4- Penis Protezleri: Protezden önce mutlaka diğer metotlar uygulanmalı ve sonuç alınamazsa denenmelidir.
 5- Hormonsal Tedavi: Erkeklik hormonu ve diğer hormonlar ancak bu hormon yetersizliğinde kullanılır.
 6- Psikolojik Tedavi: Psikoanalitik, hipnoz, davranış bozukluğu tedavileri bir psikiyatrisi uzmanı yardımı ile sağlanır. Eşi ile birlikte yanlış bildikleri bir şey varsa bunun doğrusu öğretilir.
 7- İlaç tedavisi: Günümüzde bu amaçla kullanılan iki ilaç vardır
En iyisi bir doktor gözetiminde alınmasıdır.
Geniş bilgi için şu yazımı da okuyun:
http://www.dralihatay.com/empotans-sertlesme-sorunu.html

   Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (120.000 Soru-Cevap)

...