Öncelikle Geçmiş olsun;
Not: Çok uzun yazmışsınız. Bu yazma ve soru sorma kurallarına aykırıdır. Size ilk tavsiyem yazma kurallarını okumanız. Devam ederseniz cevap alamayabilirsiniz. Çünkü yazdıklarımı okumuyorsunuz demektir. Bu durumda yazdığım cevabı da okumayacaksınız veya anlamayacaksınız manasına gelir. Soru sorduğunuz sayfanın kutucuk üzerindeki yeşil renkli 3 satırı okuyun ve uygulayın.
Başlığı değiştirmek için sorduğunuz sayfada sağ altındaki kalem ikonunu tıklayarak değiştirebilirsiniz.
Soru sorma kuralları için şu linke bakın:
http://www.dralihatay.com/soru.html
Yazma kuralları ve neden kısa yazmanız gerektiğini açıklayan yazımı şuradan okuyun.
Kısa öz yazmanızı istememin sebepleri şunlardır:
Kısa, öz ve satır başlı yazmanızı istememin sebepleri şunlardır:
1- Sorulara cevap vermek için sizlere her gün 1 saatimi ayırdım. Çok fazla soru, uzun yazılmış sorularda 1 saati aşacağı için kendime, aileme ayıracağım zamanı aşmış olurum.
2- Allah ömür, kısmet verirse bu işi ölünceye kadar yapacağım. Ama uzun ve kurallara uygun yazılmayan bir yazı bende usanç verecektir. Bu halin devamlı olması sonunda usanacağım, bıkkınlık gelecek ve sayfamı kapatmama neden olacaktır. Bunun zararı tüm hastalara olacaktır.
Hâlbuki kısa cevaplı devamlı olan bir sayfa kapalı olan bir sayfadan daha iyidir.
3- Uzun yazılmış, satır başlı, paragraf başlı maddeler halinde yazılmamış bir yazıyı okumak zordur. Yazının sonuna gelince baş tarafını unutmama neden oluyor. Cevaplar kafamda canlanmıyor. Bu hem gözlerimi yoruyor hem de zaman kaybına neden oluyor.
4- Sizden yazılarınızı kısa, (5 satırı geçmeyecek halde) öz, satır başlı, paragraf başlı yazmanızı rica ediyorum. (Tahlil ve ultrason, film sonuçlarını tolere edebilirim.)
Aksi halde sorularınıza cevap alamayabilirsiniz.
Soru sorma kuralları için şu linke bakın:
http://www.dralihatay.com/soru.html
Okuya bildiğim kadarı ile gelelim sorunuza:
İdrara sık çıkma birçok sebebi vardır. Özellikle üşütünce ve iltihaplar da yanma, sık idrara çıkma olur. Bu ikisinin ayrımını yapmak için idrar tahlili yapılmalıdır. Teşhis konulduktan sonra tedaviye başlanır. İltihap varsa antibiyotik kullanılır. Ama üşütme varsa bol su içilir ve ayaklar altına sıcak su torbası konur. Hala geçmeyecek olursa filim veya ultrason çekilip bu hastalık belirtileri altında yatan sebep araştırılır. Taş, kum, böbrek kisti sık idrara çıkmaya neden olur. Diğer sebepler: Şeker hastalığı, tansiyon hastalıkları gibi hastalıklardır. Bunlar daha karışık hastalıklar olduğu için detaylı araştırma yapmak lazımdır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.